Novinky a články

Originální kresby nově v prodeji!

Vážení zákazníci,

rozšířili jsme náš sortiment o originální a ručně podepsané kresby od Bohumíra Friedela. Většina kreseb tohoto autora je inspirována cestou Hanzelky a Zikmunda, anebo historií.

Jedná se o číslovanou digitální reprodukci na přírodním papíru se stylizovanou bílou paspartou kolem. Na jednotlivých obrazech určitě oceníte reprezentativní hnědý dřevěný rám se zasklením. Na zadní straně obrazu je háček pod horní hranou rámu pro snadné zavěšení na zeď. Prohlédněte si všechny obrazy.

hanzelka a zikmund 01

KRESBA - CESTY HANZELKY A ZIKMUNDA V RÁMU A PASPARTĚ 42 CM X 52 CM

Cedule Pilsner Urquell - nově v sortimentu!

Vážení zákaznici,

nově jsme do naší nabídky přidali originální cedule z pivovaru Plzeňský Prazdroj.
 
Tato převážně limitovaná edice byla vyrobena přímo pro pivovar a jde ji horko těžko sehnat. Cedule můžete zahlédnout jen v několika hospodách. Pokud si však pospíšíte, můžete je mít i vy u sebe doma, v garáži nebo třeba v klubovně.
 
Podívejte se na celý sortiment cedulí Pilsner Urquell na našem e-shopu: https://www.garazovka.cz/plechove-cedule-pilsner-urquell/
 
Auto
 
 
Tým Gařázovka
 
 
Retro cedule Staropramen - nově v sortimentu!

Vážení zákaznici,

nově jsme do naší nabídky přidali originální cedule pivovaru Staropramen!
 
Tato převážně limitovaná edice byla vyrobena přímo pro pivovar a jde ji horko těžko sehnat. Cedule můžete zahlédnout jen v několika hospodách. Pokud si však pospíšíte, můžete je mít i vy u sebe doma, v garáži nebo třeba v klubovně.
 
Podívejte se na celý sortiment cedulí Staropramen na našem e-shopu: https://www.garazovka.cz/plechove-cedule-staropramen/
 
P. S. Do budoucna plánujeme i jiné limitované cedule z dalších pivovarů.
 
Tým Gařázovka
 
Staropramen_prazske_pivo (1)
Harley-Davidson je srdcová záležitost už skoro 120 let

Pro mnohé fanoušky je značka Harley-Davidson doslova láskou na celý život. Nejen, že jezdí na originálním motocyklu, ale často s oblíbeným logem nosí potištěná trička a vesty nebo jim dokonce v obýváku visí nejrůznější plakáty s motorkami a cedule s legendární americkou značkou. Jaká je historie amerických motorek a kdy se začali sdružovat jejich příznivci v Československu?

Harley_davidson

 

Sen dvacetiletých kluků

První motocykl měl k úspěchu nelehkou cestu. Společnost Harley-Davidson byla založena v roce 1903 v Milwaukee v americkém státě Wisconsin. V jejích počátcích stáli mladíci William S. Harley a jeho kamarád Artur Davidson, kteří společně pracovali na vývoji motoru pro klasické cyklistické kolo. Až později se připojil také Walter Davidson a William A. Davidson, Arturovi bratři. První motocykl, který zhruba dva roky vyráběli, ale stále neměl dostatečnou sílu, aby zvládl bez pomoci překonat tamní kopce.

Až další pokusy byly úspěšné a prototyp funkčního motocyklu se v roce 1904 zapojil do závodu v Milwaukee, kde na něm Edward Hildebrand dojel na solidním čtvrtém místě. Společnost vzápětí začala s výrobou motocyklů a již v roce 1906 jich takto vzniklo na padesát ročně. V dalších letech výroba strmě stoupala od stovek až do tisíců motorek ročně. Stejně tak se postupně vyvíjely a rozšiřovaly modely, které továrna postupně produkovala.

Harley_2

Motocykly Harley-Davidson používala v průběhu první světové války také americká armáda a po válce se stala značka největším výrobcem motorek na světě. V dalších letech se továrně podařilo jako pouze jednomu ze dvou amerických výrobců motocyklů přežít velkou hospodářskou krizi a posléze také druhou světovou válku, v níž figurovala jako dodavatel desítek tisíc vojenských motorek.


Jak to bylo u nás

V tehdejším Československu byla první pobočka Harley-Davidson založena v roce 1924, o tři, respektive čtyři roky později vznikl v Praze také motoklub příznivců značky, který se prý pyšní tím, že je vůbec nejstarším na světě.

Jeho členové se pravidelně scházeli a podnikali společné vyjížďky. Jak uvádí dnešní stránky klubu, zaměřoval se v počátcích především na motosoutěže, cestování, pořádal školení v technice jízdy, přednášky o konstrukci motocyklů, společenské večery, vydával klubový magazín a spolupracoval s ostatními českými motokluby a zahraničními kluby Harley-Davidson. Dnes má pražský klub dle dostupných informací přibližně tři stovky členů.

 

V červenci 2018 se v Praze uskutečnil k výročí 115 let od založení značky celosvětově vůbec největší sraz příznivců Harley-Davidson. Do hlavního města k nám dorazilo dle některých čísel přes šedesát tisíc motorkářů se svými stroji a desítky tisíc dalších fanoušků.  

Nový projekt (6)
Připravte se na výročí

Za více než století se značka Harley-Davidson stala na celém světě legendou a zároveň také symbolem pro tradiční motocykly. Fanoušci jednostopých strojů s často typickým hlučným rachotem motoru a nezaměnitelným designem na ně nedají dopustit. Patříte-li mezi ně, je skoro povinností vyzdobit si stěnu nebo poličku v garáži originální cedulí s nezaměnitelnou legendou.

Kdo by ostatně nechtěl mít v garáži svého „Harleye“. Značka oslaví za rok už 120. výročí a vy se už nyní můžete na velkolepé oslavy připravit pořádnou výzdobou. Plechová cedule s motivem Harley-Davidson je mimochodem také skvělým dárkem pro každého opravdového motocyklového fanouška.

Další SPZ z USA a plechové cedule Harley-Davidson najdete v naší Garážovce.

plechova-cedule-harleydavidson-parking-only-30x20-cmNA23233

Dekorace do pánského klubu? Máme řešení!

Každý chlap si zaslouží místo pro své záliby a koníčky. Stačí najít ideální prostor, trochu ho vytunit, a poté v něm můžete trávit dlouhé hodiny zábavy. I jako skladník si přece můžete přečíst si Vergilia v originále ve vlastním obýváku, dopřát si k tomu sklenku whiskey… Ale bude to ono?

cover_clanek

Vhodná volná místnost je samozřejmě bod číslo jedna. Ve velkém bytě může jít o volný pokoj, kam stejně jen odkládáte nepotřebné věci, častěji se nabízí využití půdy nebo sklepa. Není ale ani tak důležitá poloha, jako pohoda. A tu už si můžete zajistit jen vy sami.

Pro začátek je třeba se rozhodnout, k jakým účelům bude vaše zašívárna sloužit. Podle toho budete vybírat nejen vybavení, ale také nejspíš barvu stěn, ideálně zvukovou izolaci, pokud jste zrovna tvrdý rocker či fanoušek anglických fotbalových chorálů, a v neposlední řadě vhodnou dekoraci, která všem na první pohled poví: „Tady vládnu já!“, a to klidně už od cedule na dveřích.

Seznam:

  • Super pohodlný gauč – CHECK
  • Obrovská televize a herní konzole – CHECK
  • Plný bar a lednice – CHECK
  • Housle Elektrická kytara a pořádný zesilovač – CHECK
  • Kutilský ponk, svěrák, pájka… – CHECK
  • Posilovací stroje, lavice a věž – CHECK
  • Výzdoba – ?

Ne, opravdu nemyslíme ubrusy ani vonné svíčky. Dekorace, která zaujme každého kamaráda a poví i něco o vašem životním příběhu, musí být propracovanější a nápaditější. Jako třeba stylová cedule Save water, Drink beer!

drink beeri dont always_1wine_1

Z plakátů jste nejspíš už vyrostli, maximálně máte jen ty nejcennější zarámované kousky. Krásné a poctivé plechové cedule ale nestárnou. Detailní grafika nejrůznějších motivů rozzáří každý pánský klub. Řekněte sami, odmítli byste tuhle dámu?

image_67514113 (1)

Proč také skrývat své přednosti a nedat jasně najevo, která značka automobilů najde u vás v garáži vždycky volné místo. V posledku je jedno, jestli jste jen vášnivým sběratelem pravých angličáků nebo trávíte dlouhé hodiny obděláváním virtuálních polí s kukuřicí ve Farm simulátoru. Však my víme, jaké stroje na vás platí. Cedule s traktorem John Deere má navíc vystouplé prvky, což jen zdůrazní jeho velkolepost.

mercedesVWBMW_1

Dejte se do výběru a doveďte svou klubovnu do naprosté dokonalosti s našimi originálními cedulemi. Vaši přátelé už nebudou chtít domů!

Široká nabídka plechových cedulí skladem na naší Garážovce.

Do kdy můžete objednávat? A kdy si dáváme pauzu?

Vybírat vánoční auto & moto dárky u nás je jistota radosti pod stromečkem. Abyste ale vše stihli a potěšili své blízké, objednávejte včas. Poslední letošní objednávky budeme odesílat ve středu 22. prosince a do té doby si u nás můžete objednávku i osobně vyzvednout.

Všechny balíčky k vám posíláme vždy maximálně do druhého pracovního dne a naši dopravci je většinou doručí do tří dnů od převzetí. Objednávky uskutečněné do 16. prosince by tak měly s velkou pravděpodobností ještě najít místo pod vánočními stromky. Ale znáte to, dopravci budou mít poslední předvánoční dny co dělat, aby všechny dárky vůbec stihli doručit. Nespoléhejte proto na rychlého kurýra a nakupujte s rezervou.

Od 23. prosince do 2. ledna se budeme věnovat svým rodinám a blízkým. Věříme, že i vy si sváteční dny užijete v pohodě a spokojenosti. Další balíčky pro vás odešleme hned první pondělí v novém roce 2022.

 

16. 12. 2021 = doporučujeme vytvořit poslední objednávky,
22. 12. 2021 = poslední den, kdy odesíláme objednávky,
23. 12. 2021 až 2. 1. 2022 = nepracujeme, odpočíváme.

 

Tak nespoléhejte na Ježíška a mrkněte k nám do e-shopu, ještě máte nějaký čas, čekají na vás jedinečné plechové cedule, autokosmetika, vůně do auta nebo prémiové placatky ve tvaru kanystru.

Přejeme krásné sváteční dny a veselé Vánoce!

 

Váš tým Garážovka.cz

Vytvořte si dokonalou Man cave

Každý někdy potřebuje vlastní prostor, v němž by se cítil opravdu dobře. Pro někoho je takovým místem dílna, pro jiného sklep nebo garáž. Muži se zde mohou naplno věnovat svým koníčkům a trávit hodiny libovolnou bohulibou činností. Je jedno, jestli budou zrovna hrát s přáteli videohry nebo poker, koukat na fotbal či hokej, tunit nejnovější motocyklový přírůstek nebo leštit kapotu opečovávaného veterána.

Man cave

Takzvaná Man cave, „mužská jeskyně“, nebo místnost pro chlapi, chcete-li, je místo, které je jen vaše a podle toho by také mělo vypadat.

Pro každého to samozřejmě může znamenat trochu něco jiného, a proto přinášíme pár tipů, jak si svoji „jeskyni“ vyšperkovat co možná nejlépe a které doplňky si vybrat.

Hovoříme o výzdobě stěn a polic a úžasných plechových cedulích, které nejenže potěší zrak pro jejich design a detailní zpracování, ale jasně dají najevo váš jedinečný styl. Kdo by třeba nechtěl mít ve svém doupěti vkusné zpodobnění spoře oděných přitažlivých žen. Že jde vlastně o retro reklamy je už v tu chvíli vedlejší. Jsou prostě skvělé a vypadají skvěle! A k tomu skleničku whiskey nebo orosený ležák? Není problém. Ukažte světu, který drink je pro vás číslo jedna.

Motor oils Lucky_Lady drink beer

Pokud je tím „vaším místem“ spíš garáž nebo dílna, oceníte s jistotou motivy automobilů a motocyklů. A že jich není málo. Koukněte do naší nabídky plechových cedulí převážně z USA a třeba najdete i vaši oblíbenou motorovou značku.

Fiat get_away Harley

Paříte na kytaru či bicí, anebo si jen užíváte hlasitého rock and rollu? Vedle zesilovače se bude bez debat nádherně vyjímat tematická plechová cedule s hudebním motivem elektrických kytar nebo samotného Krále Elvise Presleyho. Nad legendou totiž slunce nikdy nezapadá, co říkáte?

Na výběr je toho opravdu spoustu. Některé doplňky se více hodí k baru s plnou ledničkou, jiné k pohodlnému gauči před 82palcovým 4K televizorem a další k parádnímu Harley stroji s našlapaným motorem, co zvedá sousedy ze židlí. Svoji Man cave můžete vyzdobit dokonce třeba jen jednoduchým nápisem „moje dílna, moje království“. Fantazii se meze nekladou a u nás v Garážovce necháváme chlapy propadnout svým snům.

Široká nabídka plechových cedulí skladem na naší Garážovce.

Ideální postup při rychlém mytí auta

V tomto článku se podíváme na to, jak co nejlépe provádět běžné rychlé mytí auta. Detailingové mytí totiž zabere poměrně dost času a ne každý má na vzhled auta tak vysoké nároky. Pokud však nechcete jezdit špinavým autem, které vypadá zanedbaně, určitě není problém si minimálně jednou týdně najít půl hodiny na rychlé a efektivní umytí, díky kterému se auto rozzáří.

Metoda dvou kýblů

I prosté mytí auta se však musí provádět správně, aby výsledek za něco stál a nepoškodili jste lak. Proto se doporučuje volit metodu dvou kýblů (anglicky two bucket method), která tyto dvě věci zaručuje.

Před samotným ručním mytím auto opláchněte hadicí nebo lépe vysokotlakým čističem pro odstranění hrubých nečistot.

Dále, jak už název metody napovídá, je třeba dvou kýblů nebo podobných nádob – do jednoho se napustí čistá voda a do druhého voda s autošamponem. Postup při tomto způsobu mytí je takový, že si vezmete čistou mycí rukavici a nejdříve ji namočíte v kbelíku s vodou a autošamponem. Poté umyjete část auta, rukavici vyperete a vyždímáte v kbelíku s čistou vodou, opět namočíte v kbelíku s autošamponem a zase umyjete část auta. A tak stále dokola, dokud neumyjete celé auto. Rukavicí raději dělejte přímé pohyby, ne krouživé – ty totiž vedou k tvorbě nevzhledných hologramů.

A jaký je důvod pro tento postup? Kbelík s čistou vodou slouží k tomu, aby se z mycí rukavice dostaly pryč nečistoty, které setřete z auta. Díky tomu pak nehrozí, nebo se alespoň snižuje riziko poškrábání laku těmito nečistotami usazenými v rukavici. Po laku tak budete přejíždět téměř čistou rukavicí namočenou ve vodě s autošamponem bez toho, aby v ní byly kamínky či jiné hrubé nečistoty. Věřte, že na konci mytí se při pohledu do kbelíku s „čistou“ vodou budete divit, kolik nečistot byste jinak v průběhu mytí roztírali po laku.

Pro mytí metodou dvou kýblů lze využít speciálních sad, ve kterých jsou na dně kbelíků umístěná sítka. Tyto sítka slouží k zabránění víření nečistot při máčení rukavice a jejich udržení na dně kbelíků. Důležité je především v kbelíku s vodou, který slouží k vymáchání rukavice a je v něm tak mnohem větší množství nečistot.

Čistá kola jsou hodně znát

Pokud chcete celkový výsledek ještě znatelně vylepšit s minimem práce navíc, můžete se ještě zaměřit na kola. Stačí na disky kol nastříkat kvalitní čistič a během okamžiku z nich začnou stékat odolné nečistoty, jako je prach z brzdových destiček.

Závěrečný oplach a sušení

Poté celé auto od shora až dolů po kola s nastříkaným čističem opláchněte proudem vody, stejně jako při počátečním předmytí.

Nakonec už zbývá jen auto pořádně vysušit, aby na něm nezůstaly skvrny v podobě zaschlých kapek. Pro tento účel se opravdu vyplatí investice do sušícího ručníku, který dokáže pojmout velké množství vody, a tak s ním budete mít za chvíli hotovo. Navíc je díky jeho jemnosti velmi šetrný k laku. Pouze kola vysušte mikrovláknovými utěrkami, třeba i starými, aby vám sušící ručník déle vydržel. Na kolech totiž i po poměrně důkladném umytí mohou zbýt nějaké nečistoty, které by se v něm usadily, a při dalším sušení byste jimi poškozovali lak.

Detailing vozu po zimě

Zima už konečně skončila, denní teploty stoupají a téměř pořád je krásně slunečno. Co to znamená? Nastal ideální čas na pořádné umytí a vyčištění vašeho auta, které v zimě dostalo pořádně zabrat. Taková sněhová břečka, bláto a posypová sůl zkrátka žádnému autu nesvědčí a negativně se to podepisuje na jeho vzhledu. V tomto článku se tedy podíváme na to, co všechno by bylo dobré při přípravě auta na jaro udělat, aby zase vypadalo skvěle.

Dodejte exteriéru punc dokonalosti

Prvním krokem při čištění auta po zimě je jednoznačně důkladné umytí zvenku. To začíná předmytím, nejlépe pomocí vysokotlakého čističe, ale vystačíte si také s obyčejnou hadicí. Díky tomu dostanete pryč z karoserie ty největší a nejhrubší nečistoty a také povolí i odolnější špína. Nezapomeňte opláchnout opravdu všechna místa, kam se dostanete, včetně podběhů.

Poté přichází na řadu klasické mytí metodou dvou kýblů, kterou jsme zde na blogu již detailně popisovali. Princip je jednoduchý. Potřebovat na to budete dva kbelíky – jeden s čistou vodou, druhý s vodou a autošamponem – a mycí rukavici. Rukavici vždy před kontaktem s lakem nebo skly namočíte do kbelíku s autošamponem a po umytí části auta z rukavice vymácháte setřené nečistoty v kbelíku s čistou vodou.

Po kompletním umytí auta tímto způsobem ho opět opláchněte wapkou nebo hadicí a dále je třeba ho vysušit, nejlépe sušicím ručníkem, aby na něm nezůstaly zaschlé vodní skvrny. Nakonec vyleštěte skla čističem oken za pomoci speciální utěrky, která nepouští vlákna a nezanechává šmouhy. Chybu rozhodně neuděláte ani s čističem skel s impregnačními účinky, který při dešti pomáhá odpuzovat vodu ze skel.

Nyní se můžete věnovat té nejodolnější špíně, která na autě zbyla. S asfaltovými tečkami si obvykle bez větších potíží poradí kvalitní odstraňovač asfaltu. Na zaschlé zbytky nejrůznějších létajících stvoření se zase vyplatí vzít přípravek na odstranění hmyzu.

Ochrana laku

Po pečlivém umytí se vyplatí věnovat trochu času tomu, aby byl výsledek ještě o něco působivější, a navíc vydržel co nejdéle. K tomu poslouží například osvědčený karnaubský vosk.

Kola jsou základ

Vzhledem k tomu, že na auto pravděpodobně vracíte disky s letními pneumatikami, měla by být kola čistá. Ovšem samozřejmě jen za předpokladu, že jste je před jejich uskladněním na zimu nezanedbali a kola dostala potřebnou péči.

Pokud jste je přeci jen nechali bez povšimnutí, nebo je jen rychle opláchli, je nejvyšší čas to napravit. Protože špína už bude pořádně zažraná, chce to vytasit silný kalibr v podobě velmi účinného čističe na kola

Nezapomeňte na interiér

Detailingové čištění by se nemělo vyhnout ani interiéru, který to po zimě rozhodně potřebuje. Postup není nikterak složitý, ale zabere nějaký čas. Nejdříve vyndejte koberečky a všechny věci, které v autě máte. Díky tomu ho bude moci pořádně vysát od sedadel po podlahu, samozřejmě včetně kufru. Na sedadla pak budete potřebovat čistič čalounění, který jim vrátí původní vzhled. Textilní koberečky rovněž vysajte, gumové umyjte vodou, případně vodou se šamponem. A nakonec hodně viditelné práce zvládne čistič plastů, kterým lze vyleštit celá palubní deska a výplně dveří.

Provedení celého postupu sice stojí nějaký čas a peníze, ale věřte, že při pohledu na perfektně umyté a vyčištěné auto toho nebudete ani v nejmenším litovat.

Kromě detailingu po zimě je důležité dbát také na správné nastavení a výbavu vozu. Při přezouvání na letní nezepomeňte zkontrolovat tlak v kolech, hloubku vzorku či stáří pneumatik. Dobijte baterii, případně zkontrolujte servisní intervaly pro běžnou prohlídku nebo výměnu oleje. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.